19:30

IFK Strömsund

Seger i hemmapremiären! (Brunflo FK 2 - IFK Strömsund)

På torsdagskvällen var det dags för seriepremiär i division 3 damer och Strömsund gästade Åkreängs konstgräs.
Det tog åter igen lite tid i inledningen innan vi börjar hitta varandra i spelet och vi lyckas första halvlek igenom spela lite för stressat istället för att prioritera bolltempot i passningsspelet. Mot slutet av halvleken skapar vi ett antal vassa chanser där vi tyvärr lägger avsluten mitt på målvakten eller strax utanför.

Viss frustration därför i halvtid då vi helt klart kontrollerat halvleken utan att fått utdelning. Samtidigt inte särskilt oroligt inför andra halvlek då vi heller inte släppte till några direkta farliga lägen för våra motståndare. Vi betonade att fortsätta på den inslagna vägen som vi lyckades få till på slutet av halvleken, där vi lät bollen snabbt förflytta sig i såväl sida som djup, vilket visade sig vara den mest framgångsrika vägen.

Andra halvlek startar vi betydligt hetare och håller ett klart högre bolltempo vilket snabbt visar sig ge resultat där Alexandra efter fint kombinationsspel spräcker nollan redan efter fem minuter.
Vi fortsätter att låsa fast oss på Strömsunds planhalva och radar upp chans efter chans och efter ytterligare 20 minuter är det dags igen. Sista kvarten utökar vi ledningen med ytterligare två mål som fastställer kvällens slutresultat till 4-0.

Sammanfattningsvis en trevande och lite försiktig första halvlek som dock tog sig mot slutet. Andra halvlek spelar vi igång riktigt och dominerar matchbilden totalt.

Kvällens Guldsko erövrades av hårt slitande Alexandra Mattila som fint serverade macka efter macka i djupled till såväl forwards som yttermittfältare och som även själv inledde kvällens målskytte. Övriga tre mål av Ninni, Emma W och Nike.

Tack och god natt och hem och ladda inför hemmapremiären i division 2 på lördag, då vi gästas av Selånger. Ses där och då!